AFLYST: Tab i neuromotorisk funktion ved aldring

Dette foredag er aflyst, læs mere her


Den 9. marts 2020 Kl.16.30-18.00
J.B. Winsløwsvej 15 (WP 15) 

Kan styrketræning modvirke tab i neuromotorisk funktion ved aldring?

Kom og hør svaret til foredraget “Tab i neuromotorisk funktion ved aldring – styrketræning som countermeasure”, mens du får gratis kaffe og kage samt forhåbentligt bliver lidt klogere.

Hvis du synes, at styrketræning og neurologi er spændende, så tag din trænings- og/eller læsemakker i hånden og kom og hør med, når SANS Odense (Studerendes Almene Neurologiske Selskab Odense) inviterer til foredrag med en af Danmarks hvis ikke Europas førende forskere indenfor styrketræning og neuromuskulær funktion, professor og PhD Per Aagaard. Han vil mandag d. 9. marts holde foredrag om plasticitet i neural funktion hos ældre og patienter, der udsættes for styrketræning og præsentere noget af den nyeste forskning indenfor området.

Per Aagaard beskriver at “foredraget vil præsentere nye og gamle data, der dokumenterer plasticitet i neural funtion hos ældre (incl patienter) der udsættes for styrketræning, og herunder inkludere forskningsfund der viser hvordan dette medfører vigtige forbedringer i funktionel kapacitet (ganghastighed, trappegang, postural balance, etc) hos de trænede ældre…”.

Per Aagaard har tidligere været testleder hos Team Danmark og bl.a. været med til at teste Joachim B. Olsens træning, og har været tilknyttet neurologisk afdeling på Panum. Han er nu professor ved Institut for Idræt og Klinisk biomekanik, hvor han er forskningsleder for forskningsenheden ”Muskelfysiologi og Biomekanik”. Forskningsområderne omfatter fysiologiske og biomekaniske aspekter ved træning, aldring, inaktivitet, muskel/sene skader, sygdom samt operation samt en masse andet. Og så er han en dygtig formidler!

Der vil blive serveret kaffe og cookies. Niveauet er målrettet medicinstuderende, men foredraget er åbent og gratis for alle interesserede.

Hele herligheden foregår i det store auditorium på WP15, mandag d. 9 marts kl 16.30 til ca kl 18:00.

Vi håber på en se en masse af jer!

Med venlig hilsen
SANS Odense

1 kommentar til “AFLYST: Tab i neuromotorisk funktion ved aldring”

  1. Pingback: Foredrag aflyst i dag mandag d.9 marts 2020 – SANS Odense

Der er lukket for kommentarer.